دسته
آرشیو
آمار وبلاگ
تعداد بازدید : 309734
تعداد نوشته ها : 86
تعداد نظرات : 0
Rss
طراح قالب
موسسه تبیان

آهن پرایس : بر اساس گزارش برخی خبرنگاران از جلسه دیروز کمیته فولاد، قیمت محصولات فولادی نه براساس نرخ صادراتی منطقه CIS در هفته پایانی ماه میلادی گذشته، بلکه براساس نرخ‌های این منطقه در هفته قبل از عرضه مشخص می شود، این یعنی وارد شدن شوک افزایش ۱۰۰۰ تا حتی بیش از ۲۰۰۰ تومانی نرخ پایه شمش بلوم و مقاطع فولادی در بورس کالا که البته این مساله با واقعیت‌های امروز نبود خریدار واقعی در بازار آزاد هم‌خوانی ندارد، اما مثل اجرای ناگهانی اصل شیوه‌نامه جدید، می‌تواند مجددا بازار را متشنج کند. 

در این شرایط به نظر می‌رسد دولت برای این که جلوی تاثیر نرخ‌های بورسی و شیوه‌نامه‌ای بر بازار آزاد آهن را بگیرد، نخست باید به صورت قاطع بر اجرای بند ۸ شیوه‌نامه، یعنی ممنوعیت هرگونه فروش خارج از بورس نظارت کند، سپس با جدی‌تر گرفتن فرآیندهای نظارتی که از هفته‌های گذشته آغاز شده است، مانع ایجاد فاصله شدید بین نرخ محصولات فولادی در بورس کالا و بازار آزاد بخصوص در حوزه ورق‌های فولادی شود. در نهایت، باید با هرگونه انبار کردن محصولات فولادی و دامن زدن به حضور تقاضای سرمایه‌ای مبارزه کند و از همه مهمتر، تا زمانی که بازار آهن ایران در رکود قرار دارد و بازار فولاد جهان همچنان به سوی گرانی بیشتر می‌تازد، حتی شده به صورت موقت، به جای ضریب ۸۰ درصد، ضریب ۶۰ تا ۷۰ درصدی برای نرخ‌های CIS در قیمت پایه محصولات فولادی در بورس کالا در نظر بگیرد. 

روز گذشته، در میان قیمت‌های اعلام‌شده از سوی نوردکاران فولادی، شاهد ثبات نسبی بیشتر انواع میلگرد آجدار در بازار آزاد بودیم و البته برخی مبادی فروش این محصول نیز قیمت اجناس خود را بین ۵۰ تا ۲۰۰ تومان بالا کشیده‌اند و برخی دیگر هم نرخ‌هایشان را تا ۱۵۰ تومان کاهش داده‌اند. در این میان شنیده‌ها از بازار نبشی و ناودانی نیز عمدتا از ثبات نرخ این محصولات حکایت دارد و البته بیشتر فروشندگان تیرآهن کیلویی نیز قیمت این محصول را ثابت نگه داشته‌اند. 

همچنین بازار محصولات حوزه لوله و پروفیل پس از جهش شدید در روزهای گذشته، به ثباتی نسبی رسیده است و حتی کاهش ۲۰۰ تومانی نرخ پروفیل‌های پرمصرف و عقب‌نشینی برخی مقاطع از بالای ارتفاع تند ۲۳ هزار تومان برای پروفیل با ضخامت ۲ حکایت دارد. گرچه به نقل از فعالان بازار، همچنان از کمبود موجودی ورق بزرگترین تولیدکننده ورق فولادی کشور در برخی واحدهای تولیدکننده لوله و پروفیل حکایت دارد که همین مساله می‌تواند خبرهای بدی را برای روزهای آینده بازار لوله و پروفیل به همراه داشته باشد.


دسته ها :

آهن پرایس : زمزمه‌های فروش متری مسکن حدود یک سال و نیم است که به گوش میرسد و درحالی به مرحله اجرا نزدیک می شود که گفته شده در این بازار مردم می توانند به منظور حفظ ارزش پول خود در مقابل تورم، اوراق مسکن از بورس کالا خریداری کنند.موضوع امکان تامین مالی پروژه های حمل و نقل و مسکن با استفاده از ظرفیت بازار سرمایه از حدود ۱۷ ماه قبل مطرح شد که در نهایت  اواسط اردیبهشت ماه سال جاری با همکاری سازمان بورس و وزارت راه و شهرسازی به مرحله توافق و اجرای نهایی رسید.

وزارت راه و شهرسازی در نظر دارد صندوقهای زمین و ساختمان که هم اکنون به صورت محدود از طریق ۴ تا ۵ شرکت بخش خصوصی فعالیت می کنند را گسترش دهد. معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی درباره این صندوقها گفته بود که عرضه پروژه های مسکن در بورس کالا ضمن اینکه سوددهی مناسبی برای سرمایه گذاران دارد، به تولید و عرضه مسکن کمک خواهد کرد.

این صندوقها با آنچه تحت عنوان بورس املاک و مستغلات شناخته می شود و اواخر مردادماه با عرضه یک واحد تجاری توسط شرکت عمران شهر جدید پردیس وارد مرحله اجرا شد متفاوت است. در بورس املاک، دارایی های مازاد شرکتهای دولتی و بانکها برای فروش در بازار سرمایه عرضه می شود. اما فروش متری مسکن در واقع جذب سرمایه های خرد برای اجرای پروژه های مسکونی و راهسازی است. سهامداران می توانند با خرید سهام که به صورت متری عرضه می شود در پایان پروژه سود تحقق یافته را دریافت کنند یا در صورت خرید کل یک واحد مسکونی، آن را به تملک خود درآورند.

بر این اساس با کمک این ابزار مالی بورس کالا که اوراق سلف مسکن نام دارد، ارزش تمام شده ساخت یک واحد یا یک پروژه، تبدیل به ورقه‌های کوچک بهادار می شود و در بازار توسط انبوه‌ساز عرضه می‌شود. در این بازار مردم می توانند به منظور حفظ ارزش پول خود را در مقابل تورم، اوراق مسکن از بورس کالا خریداری کنند.


دسته ها :

آهن پرایس : دلیل اصلی اینکه برخی از نوردکاران عرضه ای در بورس کالا ندارند، به جهت این است که  شمش مورد نیاز خود را از بورس کالا تهیه نمی کنند و در واقع چون شمش مصرفی خود را از بورس کالا تهیه نکرده اند خود را متعهد به عرضه محصول تولیدی خود در بورس کالا نمی دانند.

حالا در شیوه نامه جدید تنظیم بازار فولاد کشور که ظاهرا همه مفاد آن هنوز اجرایی نشده؛ انتظار می‌رود که فروش کلیه شمش ها از جمله تولیدکنندگان شمش القایی، در خارج از بورس کالا ممنوع شود و به طبع بدیهی است که این دسته از نوردکاران با اجرایی شدن کامل شیوه نامه جدید تنظیم بازار، مجبور خواهند شد که شمش مورد نیاز مصرفی خود را از بورس کالا تهیه کنند و متعاقب آن مجبور می‌شوند محصول تولیدی خود را در بورس کالا عرضه نمایند .

در واقع هدف اصلی از الزام عرضه تمامی تولیدکنندگان در تمامی لایه های تولید در بورس کالا مطابق شیوه نامه جدید تنظیم بازار فولاد کشور، و ممنوعیت عرضه های خارج از بورسی هم با همین هدف شفاف سازی معاملات در بستر بازار تدوین گردیده است.

وقتیکه همه تولیدکنندگان مجبور شوند محصولات تولیدی خود را فقط از طریق بورس کالا عرضه کنند، طبیعی است که شفافیت معاملات افزایش پیدا خواهد کرد و برخی مسائل حاشیه ای مثل فروش محصول بدون صدور فاکتور رسمی در بین لایه های حوزه شمش و نورد حذف خواهد شد . انتظار دولت و مجلس از اجرای قاطع شیوه نامه جدید تنظیم بازار فولاد کشور هم در تحقق همین موضوع بوده است .

جالب است بدانید ‌که اگر همه تولیدکنندگان شمش موظف به عرضه و فروش فقط از طریق بورس کالا گردند و وقتیکه همه نوردکاران مجبور باشند شمش مورد نیاز مصرفی خود را فقط از بورس کالا تهیه کنند؛ آنوقت واحد تولید شمش هم مجبور می شود آن روی سکه یعنی حوزه قراضه آهن که یکی از پیچیده ترین بازارهای نابسامان کشور می باشد را ساماندهی کند.

چون آمار فروش محصول این واحدهای ذوبی وقتی تماما روی دایره بیاید معاملات بورس کالا؛ به طبع نحوه چگونگی تهیه مواد اولیه این واحدها هم متقابلا روی میز خواهد آمد و در یک پروسه خودکار مجبور خواهند شد به ازای حجمی که شمش تولید میکنند و در بورس کالا عرضه میکنند؛ به همان مقدار فاکتور خرید مواد اولیه ارائه دهند؛ در غیر این صورت باید مالیات ارزش افزوده را از جیب ‌شان پرداخت کنند  و این پروسه در نهایت به اجبار منجر به شفاف سازی بازار قراضه آهن خواهد شد.


دسته ها :

آهن پرایس : معاون امور صنایع معدنی وزارت صمت دیروز در جلسه مشترکی با شورای رسته تولیدکنندگان شمش القایی انجمن فولاد با پیشنهاد این تولیدکنندگان مبنی بر تخصیص سهمیه آهن اسفنجی موافقت کرد و تاکید داشت که صادرات شمش القایی منوط به رعایت کامل کف عرضه مجاز در بورس کالا خواهد بود. به گزارش آهن پرایس، روز گذشته، شورای رسته تولیدکنندگان شمش القایی انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران، جلسه‌ای را با حضور داریوش اسماعیلی، معاون امور معادن و صنایع معدنی وزارت صمت و سیف‌الله امیری، مدیرکل دفتر صنایع معدنی این وزارتخانه برگزار کردند. 

شنیده‌های ما از برخی منابع نزدیک به تولیدکنندگان شمش القایی حاکی از آن است که القایی‌ها در این نشست  مشکلات خود در رابطه با تامین مواد اولیه و عرضه شمش در بورس کالا را بیان کردند و خواستار همکاری و همراهی بیشتر دولت با بخش خصوصی شدند. این تولیدکنندگان در جلسه دیروز پیشنهاد دادند که جهت تشویق شرکت‌های این حوزه به حضور و عرضه بیشتر در بورس کالا، به شرکت‌هایی که تا کنون در بورس شمش عرضه کرده‌اند، سهمیه آهن اسفنجی تخصیص یابد. 

به نقل از برخی حاضران در این جلسه،  ظاهرا این پیشنهاد مورد موافقت معاون معدنی وزارت صمت نیز قرار گرفته و او دستورات لازم جهت اجرا و پیگیری موضوع را صادر کرده است و قرار بر این است که مدیرکل دفتر صنایع معدنی وزارت صمت، اقدامات لازم را درباره قیمت و شرایط عرضه آهن اسفنجی به تولیدکنندگان القایی انجام دهد. همچنین تولیدکنندگان حاضر در این جلسه، از وزارت صمت درخواست کرده‌اند در زمینه تسهیل عرضه شمش توسط شرکت‌های القایی در بورس کالا و ضمانت‌های سنگینی که در این زمینه دریافت می‌شود، هماهنگی لازم را با شرکت‌ بورس کالای ایران انجام دهند. 

تولیدکنندگان حاضر در این نشست همچنین از دولت درخواست کردند در شرایطی که شمش عرضه‌شده در بورس کالا در دو هفته بدون مشتری ماند، آنها بتوانند محصول خود را خارج از بورس به فروش رسانده و سپس معامله مذکور را در بورس کالا ثبت کنند. درباره این موضوع نیز قرارشد که موارد با هماهنگی انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران بررسی و راهکارهای لازم در این زمینه تعیین شود. به گفته برخی منابع آگاه، مسئولان دولتی نیز در پایان این نشست تاکید کردند که صادرات تولیدکنندگان شمش القایی منوط بر رعایت کامل کف عرضه مجاز در بورس کالا خواهد بود.

دسته ها :

آهن پرایس :  مدتی است شائبه‌های بسیاری در خصوص فروش محصولات فولاد مبارکه از طریق سامانه مچینگ مطرح است. گفته می‌شود این کار برخلاف قانون است؛ این در حالی است که بر اساس آخرین مصوبه اعلام‌شده از سوی ستاد تنظیم بازار، میزان فروش محصولات فولاد مبارکه در بورس و مچینگ مشخص‌شده و تا ابلاغ شیوه‌نامه جدید دولت نیز از سوی هیچ ارگانی ازجمله وزارت صمت اعلام ‌نشده است که فولاد مبارکه حق فروش در مچینگ را ندارد؛ بلکه عکس این قضیه بوده و تا قبل از شیوه‌نامه بر اساس دستورالعمل‌های وزارت صمت، فولاد مبارکه ملزم بوده روال جاری را ادامه دهد.

معاون فروش و بازاریابی شرکت فولاد مبارکه اصفهان با بیان این مطلب گفت: فولاد مبارکه همواره خود را مجری مصوبات دولت و ستاد تنظیم بازار دانسته و مصوبات این ستاد را نیز ۱۰۰ درصد اجرا کرده است؛ چراکه بر اساس این مصوبات، فولاد مبارکه توزیع خود را براساس سیستم عرضه مستقیم در بورس و مچینگ تنظیم و اجرایی کرده است.

طهمورث جوانبخت با اشاره به آخرین مصوبه تنظیم بازار برای فروش محصولات فولاد مبارکه افزود: بر اساس آخرین مصوبه تنظیم بازار که در اسفند سال ۹۸ اعلام‌شده، فولاد مبارکه باید ۴۰درصد محصولات گرم خود را در تالار بورس عرضه کند و ۶۰ درصد باقیمانده را از طریق سیستم مچینگ به فروش برساند؛ همچنین در خصوص محصولات سرد نیز ۲۰ درصد در تالار بورس عرضه مستقیم و ۸۰ درصد نیز به‌صورت مچینگ به خریداران فروخته شود.

وی تصریح کرد: فروش در سامانه مچینگ به این شکل است که ابتدا فولاد مبارکه به‌صورت عرضه مستقیم در تالار بورس، محصولات موردنظر را کشف قیمت کند و در عرضه هفتگی بر اساس همان قیمت کشف‌شده در بورس، محصول را در مچینگ یا همان عرضه اختصاصی به فروش برساند. درواقع بورس کالا محلی برای کشف قیمت است، اما نمی‌تواند محل مناسبی برای توزیع باشد و آن را به‌خوبی انجام دهد؛ بنابراین فولاد مبارکه از قانون تخطی نکرده و بر اساس آخرین مصوبه ستاد تنظیم بازار عمل کرده است.
معاون فروش و بازاریابی شرکت فولاد مبارکه اصفهان در ادامه بیان کرد : سیستم مچینگ فولاد مبارکه به این شکل است که باعرضه محصول در تالار بورس، در ادامه مسیر فروش، درصد مشخص‌شده از محصولاتی که قرار است در مچینگ عرضه شود با همان قیمت کشف ‌شده در بورس به فروش می‌رسد و این فروش اختصاصی در مچینگ در بورس ثبت می‌شود. به‌این‌ترتیب ۱۰۰ درصد محصولات فولاد مبارکه در بورس عرضه و ثبت می‌شود.


دسته ها :

آهن پرایس : چهارمین هفته آذر، هفته پژوهش و فناوری نام‌ گذاری شده است. این نام‌ گذاری با توجه به اهمیت و نقش بسزای پژوهش در توسعه همه‌جانبه کشور انجام شده است.اثرگذاری پژوهش در توسعه کشورها به قدری جدی است که به‌عنوان یکی از پارامترهای توسعه‌یافتگی مورد توجه قرار می‌گیرد. این هفته فرصتی است که فعالیت‌های پژوهشی به‌ویژه در حوزه صنعت بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد.

همانطور که بارها تکرار شده ایران از ظرفیت‌های ویژه‌ای در حوزه معدن و انرژی برخوردار است؛ بنابراین توسعه اقتصادی کشور بر پایه‌ شکل‌گیری و توسعه صنایع معدنی باید مورد توجه قرار گیرد. توسعه این صنایع و حضور موفق آنها در بازارهای جهانی در سایه پژوهش به مرحله اجرا می‌ رسد و شاید به همین دلیل است که از همان ابتدای تاسیس یک مجموعه صنعتی، واحد تحقیق و توسعه نیز در کنار سایر اجزای آن شرکت، تشکیل می‌شود.گویی اهمیت این بخش و اثرگذاری آن در روند تولید با موفقیت بر کسی پوشیده نیست. با این وجود، گاه تحقیق و توسعه در صنایع ما آنطور که باید و شایسته پیشرفت است، مورد توجه قرار نمی‌گیرند.

انحصارگرایی در تولید، محدودیت در برقراری روابط بین‌المللی و ورود فناوری به کشور، یارانه‌های تولید که زمینه سودآوری تولید صنایع را بدون توجه به پژوهش و بهبود شرایط تولید فراهم می‌کند را باید از مهم‌ترین عواملی دانست که مانند سدی در مقابل توسعه این بخش قرار گرفته‌اند.

منصور یزدی ‌زاده، مدیرعامل شرکت ذوب آهن اصفهان درباره اهمیت تحقیق و پژوهش در توسعه صنایع به‌ ویژه صنعت مادری مانند فولاد گفت: دستاوردها و آموزه‌های عملی پروژه‌های بزرگ می‌تواند راهگشای بسیاری از کارشناسان و متخصصان در سایر صنایع کشور باشد. آموزه‌های جدید در قالب دانش می‌تواند در اختیار سایرین قرار گیرد و بدین‌صورت با ثبت و ضبط آنها علاوه بر محافظت و جلوگیری از هدر رفت سرمایه‌های معنوی شرکت، زمینه رشد و توسعه سایر صنایع کشور را هم فراهم کند. به‌طور طبیعی، انجام پروژه‌های بزرگ در صنایع اصلی زمینه تولید دانش نوین را فراهم می‌کند. این دانش علاوه بر منحصر بودن، ویژگی بومی و در دسترس بودن را نیز دارد.

وی افزود: صنعت فولاد و به‌ویژه شرکت ذوب آهن اصفهان، مادر صنعت نامیده می‌شود، چراکه این مجموعه زمینه رشد و توسعه سایر صنایع کشور را فراهم کرده است. وجود افراد خبره و با تجربه در این مجموعه عظیم فولادی باعث انجام کارهای جدید و به تبع آن تولید دانش ناشی از انجام پروژه‌ها و طرح‌ها می‌شود.


دسته ها :

آهن پرایس : در هفته گذشته، افزایش قیمت جهانی محصولات بالا دستی نظیر سنگ آهن، سبب شد تا محصولات نهایی نیز با افزایش قیمت همراه باشند. بازار داخلی هم با رصد این جرقه های مستمر قیمتی، تمایل به رشد تقاضا و افزایش قیمت ها داشته که این روند کلی در بورس کالا و بازار آزاد، قابل مشاهده است. افزایش نرخ این هفته، قابل پیش بینی بود؛ چراکه قیمت جهانی روند صعودی داشت. شنیدن قیمت بالای ۵۰۰ دلار برای CIS همه را شوکه  کرد. اما افزایش سنگ آهن چین به بیش از ۱۵۰ دلار، دلیل محکمی برای این فرضیه است که قیمت جهانی، کماکان رو به افزایش خواهد بود.

در حال حاضر، مهم ترین مسئله در بازار داخل، عدم ثبات قیمت ارز و افزایش قیمت جهانی فولاد است. اما نمودار شمش فولادی بیانگر تاریخچه قیمتی این مدت است و می تواند پیش بینی بازار آتی را به ما نشان دهد. در هفته گذشته، همه انتظار رشد تقاضا را در بازار بورس کالا داشتند؛ هرچند تقاضا کمتر از حد انتظار بود، ولی رقابت های انجام شده و افزایش تقاضا در بازار میلگرد، شمش فولادی را وارد کانال ۱۱۰۰۰ تومان کرد و چهارشنبه، ۱۹ آذر ماه، میلگرد را در کانال ۱۲۰۰۰ تومان نشاند.

با توجه به کمبود مواد اولیه تولیدی کارخانجات ذوبی (آهن اسفنجی و قراضه آهن) و روند معاملات این روزهای شمش فولادی، ثبات کانال ۱۱۰۰۰ تومان، بسیار محتمل است و همچنان باید منتظر افزایش تقاضا در مقاطع فولادی با اعدادی بالاتر از ۱۲۳۰۰ در تمامی مبادی باشیم تا بتوانیم حضور شمش در این کانال را مسجل بدانیم.

از سویی دیگر، افزایش قیمت سنگ آهن صادراتی ایران می تواند تحت تاثیر مطرح شدن پیشنهاد تعیین قیمت سنگ آهن بر اساس قیمت جهانی باشد. بر همین اساس، سعید عسگرزاده، دبیر انجمن سنگ آهن ایران در نشست با معاون اقتصادی رئیس جمهورپیشنهاد داده است که از این پس، قیمت گذاری برای کنسانتره، گندله و آهن اسفنجی، طبق فرمول فولاد و نرخ سنگ آهن، بر مبنای قیمت های جهانی باشد.

دسته ها :

آهن پرایس : طرح فولاد بافت یکی از ۸ طرح ملی فولادی کشور بود که در سال ۱۳۸۶ در زمان دولت وقت پایه‌گذاری شد. این ۸ طرح قرار بود که در فاز نخست خود ۸۰۰ هزار تن آهن اسفنجی تولید کنند و در فاز دوم یک تا یک میلیون و ۱۰۰ هزار تن تولید شمش داشته باشند. در اوایل مطرح کردن این ۸ طرح یک طرح به نام فولاد بافق یزد به بخش خصوصی واگذار شد که ۷ طرح دیگر به صورت طرح‌های دولتی باقی ماندند. پس از تغییر دولت در سال ۱۳۹۲ و با روی کار آمدن دولت تدبیر و امید، به دلیل متوقف شدن این طرح‌ها به دلیل مشکلاتی چون نبود نقدینگی و تحریم‌ها، براساس مصوبه هیات وزیران مقرر شد که غالب سرمایه دولت در هر یک از این طرح‌ها به بخش خصوصی واگذار شود و با مشارکت بخش خصوصی و دولتی این ۷ طرح فولادی راه‌اندازی شود. 

مدیرعامل احیاء استیل فولاد بافت کرمان در ادامه با اشاره به این موضوع که در آن زمان پیشرفت کار حدود ۷۷درصد، بود، البته به صورت واقعی از این میزان نیز کمتر بود، تصریح کرد: زمانی که ما کار را آغاز کردیم، زیرساختی وجود نداشت، نه آب داشتیم و نه پست‌های برق آن اجرا شده بود، جاده‌ای در کار نبود و گازکشی آن نیز کامل نشده بود. فقط برخی کوره‌ها نصب شده بود و تجهیزات اصلی مانند پمپ‌ها، ابزار دقیق و آجرهای نسوز و... که باعث راه‌اندازی کارخانه می‌شدند، هیچ‌یک موجود نبودند.زمانیان با تاکید بر این موضوع که با همت سهامداران مجموعه تمامی امور به پیش رفت، عنوان کرد: در ۱۸ فروردین سال ۱۳۹۸ خروجی نخستین محصول فولاد بافت وارد چرخه تولید شد و تا به امروز نیز کارخانه روپا و سرحال مشغول به تولید است که امیدواریم امسال به رکورد تولید بالای ۷۰۰ هزار تن دست پیدا کنیم، البته ظرفیت اسمی ما ۸۰۰ هزار تن است.  

وی ادامه داد: براساس استانداردهای میدرکس در سال ۱۳۹۸ما باید ۶۰ درصد ظرفیت یعنی ۴۸۰ هزار تن تولید می‌داشتیم، ولی بیش از ۵۰۰ هزار تن تولید کردیم، بدون اینکه یک ریال از تسهیلات بانکی استفاده کنیم. از محل فروش محصول، قطعات یدکی خود را تامین کرده‌ایم و در سال نخست تولید، کارخانه را به سوددهی رسانده و رکودهای قابل‌توجهی را در زمینه تولید به ثبت رساندیم. متال تولیدی کارخانه ما همیشه بالای ۹۱ و بیشتر مواقع بین ۹۲ و ۹۳ بوده است که این متال در تولید آهن اسفنجی یک متال مطلوب به‌شمار می‌رود.


دسته ها :

آهن پرایس : در خصوص دوره انتظار خانوارهای ایرانی برای خانه دار شدن، اعداد مختلفی از سوی مراجع مختلف منتشر شده است. بر اساس یکی از جدیدترین محاسبات، با لحاظ متوسط قیمت مسکن و مبتنی بر میزان درآمد سالانه در سال گذشته، نزدیک به ۲۳ سال زمان لازم است تا یک خانواده ایرانی، صاحب خانه ای ۱۰۰ متر مربعی شود؛ مشروط به این که ۳۰ درصد درآمدش را پس انداز کند و با فرض ثابت ماندن قیمت مسکن و برابری میزان افزایش دستمزد با تورم سالانه.

وزارت راه و شهرسازی مبتنی بر طرح جامع مسکن، استاندارد متراژ برای واحد مسکونی را در تهران ۷۵ متر مربع و در دیگر شهرها ۹۰ متر مربع می‌داند. طرح تفصیلی شهر تهران اما حداقل متراژ را برای مسکن ۵۰ متر لحاظ کرده و این در حالی است که در سال‌های اخیر شهرداری از ساخت خانه‌های ۳۵ متری و یا ۲۵ متری به عنوان دوای درد کهنه مسکن دفاع کرده هر چند چنین ایده‌هایی مورد تایید دولت و وزارت راه و شهرسازی نیست.

ناگفته نماند بر اساس محاسبات، همین خانه کوچک مقیاس ۲۵ متری در تهران با تورم حدودا ۲۰۰ درصدی قیمت مسکن در دو سال اخیر، حدود ۵۵۰ میلیون تومان برای خریدار هزینه دارد؛ عددی که تأمین و پرداختش در توان اقشار ضعیف جامعه ایران که در تأمین معیشت روزانه خود درمانده اند، نیست. در همین حال آمار رسمی‌ اعلامی‌از سوی وزارت راه و شهرسازی و بنیاد مسکن هزینه ساخت و ساز واحدهای یک و دو طبقه مسکن ملی را ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان تا ۳/۳ میلیون تومان اعلام کرده است.

کارشناسان و فعالان  حوزه اقتصاد مسکن بر این عقیده اند که وقت آن رسیده که دولت و مجلس بپذیرند که وعده‌های گوش نوازی مانند افزایش رقم تسهیلات، ساخت مسکن اجتماعی، مسکن ارزان، مسکن محرومان و... به "فکاهیاتی تلخ و گزنده" و شعارهایی فاقد قدرت تاثیرگذاری در افکار عمومی‌تبدیل شده و اگر حقیقتا بناست اصل ۳۱ قانون اساسی، به درستی اجرا شود، باید تغییرات بنیادین در شیوه‌های تملّک مسکن، بدنه  اقتصاد کلان و حوزه مسکن و شهرسازی صورت گیرد.


دسته ها :

آهن پرایس : عضو هیات مدیره انجمن فولاد با بیان اینکه بند ٨ شیوه نامه فولاد مانع سودجویى نوردکاران مى شود، بر لزوم عرضه همه محصولات نوردى در بورس کالا تاکید کرد. محمد کشانی عضو هیات مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران با بیان اینکه تدوین و ابلاغ شیوه نامه زنجیره فولاد کشور به پیشنهاد انجمن تولیدکنندگان فولاد بوده است گفت: انجمن فولاد و فولادسازان حمایت خود را از این شیوه نامه اعلام کرده اند و تنها چند ابهام این دستورالعمل باید رفع شود.

وی افزود: به عقیده انجمن فولاد، هر نفعی که حاصل می شود باید به مصرف کننده نهایی برسد و بر همین اساس پیشنهاد عرضه و کشف قیمت تمامی حلقه ها پس از شمش در بورس کالا مطرح شد و در چند هفته اخیر شاهد تثبیت قیمت ها و همچنین کاهش برخی اقلام در بازار بودیم. کشانی بیان کرد: اگرچه این شیوه نامه دارای برخی ایرادات بود، اما طی چند بند و در قالب مکاتباتی از سوی انجمن فولاد به آقای نهاوندیان، معاون اقتصادی رئیس جمهور و همینطور وزیر منتقل و مقرر شد، ایرادات و ابهامات برطرف شود.

وی تصریح کرد: مطالعات بر روی شیوه نامه پس از ارسال ایرادات آغاز شده و پیش بینی می شود اصلاحات مذکور نهایتا تا پایان آذر ماه انجام و ابلاغ گردد. همچنین همه شرکت هایى که از بورس مواد اولیه خریدارى مى کنند باید محصول تولیدى خود را در بورس عرضه کنند که این اتفاق به شفافیت بیشتر و بهبود اوضاع بازار کمک شایانى مى کند.

کشانی با اشاره به ماده ۸ این شیوه نامه و اعتراض نوردکاران بر روی این بند گفت: در این بند بیشتر تمرکز بر روی نوردکارانی است که شمش را از بورس خریداری کرده اما محصولات خود را در بورس عرضه نمى کنند و محصولات آنها سر از بازار آزاد در می آورد.
وی تاکید کرد: فروش خارج از بورس منجر به گران رسیدن کالا به دست مصرف کننده نهایی شده و تاثیر خود را بر روی قیمت مسکن نیز خواهد گذاشت.

دسته ها :
X