دسته
آرشیو
آمار وبلاگ
تعداد بازدید : 309936
تعداد نوشته ها : 86
تعداد نظرات : 0
Rss
طراح قالب
موسسه تبیان

آهن پرایس: در پی نوسانات قیمت ارز، باز هم  دلار سیر صعودی داشت و روز پنجشنبه با قیمت 28 هزار و 480 تومان معامله شد، از همین رو بازار آهن هم تحت تأثیر رشد نرخ دلار قرار گرفته و قیمت‌ها افزایش یافت اما قیمت مقاطع در برخی شرکت‌ها نیز بدون تغییر بود.


گویا یکی از علل افزایش قیمت دلار کسری بودجه دولت است که ممکن است این کسری در نیمه دوم سال نمود بیشتری داشته باشد. در کنار این امر موضوع بلاتکلیفی و نامشخص بودن نتایج مذاکرات وین هم به این نوسانات و سیر صعودی نرخ ارز دامن می‌زند.


همان‌طور که در اخبار هفته گذشته اعلام کردیم تقاضای محصولات فولادی در داخل کشور کاهش یافته درحالی که قیمت‌ها در بازار جهانی ثبات تقریبی دارد. از آنجایی که نرخ ارز بر نوسان قیمت‌ها در بازار آهن تأثیر مستقیمی دارد، وزیر صنعت دولت سیزدهم در صدد از بین بردن وابستگی محصولات فولادی به ارز است که چنین امری به نظر می‌رسد قابل اجرا نباشد.


بنا بر گزارش‌های موجود از قیمت روز آهن در پنجشنبه هفته گذشته، قیمت میلگرد در بخشی از بازار افزایشی و در بخشی دیگر بدون تغییر بوده است. قیمت نبشی و ناودانی هم به‌طور محدودی افزایش داشت اما در بیشتر شرکت‌ها قیمت‌ها ثابت بود. قیمت تیرآهن نیز در قسمت کیلوفروشی و شاخه‌ای با افزایش قیمت اعلام شد. اما به طور کلی براساس آمار موجود در یک ماه گذشته تیرآهن 14 در بازار آزاد 9 درصد معادل هزار و 618 تومان کاهش داشته است. قیمت پروفیل‌ها هم در بخشی از بازار کاهشی و در بخشی دیگر افزایشی بوده است، اما انواع پروفیل با ضخامت 2 نیز در یک ماه گذشته کاهش 2 هزار و 577 تومانی را تجربه کرده که برابر با 9/8 درصد بوده است.


اصلاح زیرساخت‌های تأمین نیروی برق


با توجه به کاهش تأمین  برق در نیمه نخست امسال برخی صنایع و تولیدات آنها با مشکلاتی مواجه شدند که از جمله آنها می‌توان به کاهش حجم تولیدات اشاره کرد. در پی همین امر شرکت فولاد مبارکه برای توسعه ظرفیت‌های تولید برق کشور اعلام امادگی کرده است. 


در رابطه با همین امر عباس اکبرمحمدی معاون بهره‌برداری شرکت فولاد مبارکه اعلام کرد: با از میان برداشتن موانع موجود بر سر راه این طرح، با سرمایه‌گذاری شرکت‌های فولادی و معدنی در 3 الی 4 سال آینده مشکل تأمین نیروی برق از میان برداشته خواهد شد. در همین راستا طبق توافقاتی که بین وزارت نیرو و وزارت صمت صورت گرفته، شرکت فولاد مبارکه آمادگی خود را برای تأمین 1500 مگاوات نیروی برق با استفاده از تکنولوژی‌های روز دنیا اعلام کرده است. وی یکی دیگر از اهداف این طرح را تولید فولاد بدون کربن ذکر کرده است.


در ادامه معاون بهره‌برداری فولاد مبارکه اعلام کرد: با تأمین زیرساخت‌های موردنیاز در تأمین مواد اولیه و انواع ورق به ثبات نسبی در بازار خواهیم رسید که همه اینها منوط به رفع محدودیت‌های تأمین برق است.


همچنین در پی اظهارنظرهای مختلف در زمینه عرضه محصولات فولادی در بورس کالا که در اخبار روزهای گذشته بدان پرداخته شد، گزارش‌ها حاکی از این است که امروز 81 هزار و 875 تن انواع محصولات فولادی در بورس کالا عرضه خواهد شد.

از محصولاتی که در بورس کالا عرضه خواهد شد می‌توان به انواع ورق سرد و گالوانیزه، انواع مقاطع طویل و شمش‌های بلیوم آلیاژی اشاره کرد.

دسته ها :

آهن پرایس: روز گذشته خبرها حاکی از رشد نرخ ارز بود، به طوری که دلار با قیمت 28 هزار و 380 تومان معامله می‌شد و به موازات افزایش قیمت دلار، قیمت روزانه آهن هم افزایش محسوسی را تجربه کرد.


همچنین طبق گزارش‌ها روز گذشته تقاضای میلگرد و تیرآهن عرضه شده در بورس کالا آمار افزایشی داشته است.این افزایش تقاضا برای میلگرد 3/1 درصد و برای تیرآهن 8/0درصد بوده است. پیش‌بینی می‌شود در راستای افزایش نرخ دلار، قیمت‌ها در بازار آهن نیز افزایش یابد، همچنین اگر تقاضا افزایش یابد افزایش قیمت‌ها نیز همچنان ادامه خواهد داشت.


بر همین اساس به نظر می‌رسد قیمت شمش نیز مانند فروآلیاژها افزایش یابد که در این‌صورت به افزایش قیمت‌ها در بورس کالا و بازار آهن منجر خواهد شد.گویا مذاکرات وین هم این روزها به کندی پیش می‌رود و اتفاق قابل ملاحظه‌ای که در کاهش نرخ دلار تأثیر داشته باشد، رخ نداده است.با این همه پیش‌بینی می‌شود برخلاف رکود تقاضای فولاد در ایام پیش از زمستان، میزان تقاضا پس از این مدت روند افزایشی داشته باشد.


با بررسی قیمت روز آهن مشاهده می شود، روز گذشته شاهد رشد قیمت‌ها در اغلب آهن‌آلات بودیم، قیمت میلگرد تنها در 2 شرکت بدون تغییر بود و تقریبا در همه شرکت‌ها با افزایش قیمت اعلام شد. قیمت نبشی و ناودانی نیز در اکثر مبادی فروش رشد 200 تومانی داشت، همچنین قیمت تیرآهن در بخش کیلویی و شاخه‌ای نیز افزایش یافت. قیمت پروفیل نیز حدود 300 تومان افزایش داشت.


عرضه محصولات فولادی در بورس کالا


روح‌الله ایزدخواه عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی، جایگاه صنعت فولاد را در بخش تولید مهم دانست و اظهار کرد: برای یکسان‌سازی رشد همه محصولات فولادی باید رویکرد یکسانی نیز در این زمینه داشت تا موجب افزایش میل و رغبت تولیدکنندگان برای افزایش تولید شود.


دولت برآن است کل محصولات فولادی در بورس کالا عرضه شود تا از تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان حمایت صورت بگیرد. اگر این تصمیم عملی شود قیمت‌ها براساس مکانیزم عرضه و تقاضا تنظیم می‌شود که نتیجه آن شفاف‌سازی در قیمت‌ها است.


در اخبار پیشین اعلام کردیم که چین تولید فولاد خام را کاهش داده است که دلیل آن نیز کاهش انتشار آلاینده‌های کربنی اعلام شد احتمالا این تصمیم تا برگزاری المپیک زمستانی 2021 ادامه خواهد داشت.


در نتیجه کاهش تولید فولاد در چین تقاضا نیز کاهش داشته است، با این شرایط نرخ شمش و میلگرد و آهن و... در این کشور رشد اندکی داشته اما به کاهش قیمت سنگ آهن در بازارهای جهانی دامن زده است. به طوری که قیمت هر تن سنگ آهن 62 درصد کاهش داشته است.


اخبار موجود در زمینه مصرف محصولات فولادی در ایران نیز گویای کاهش میزان مصرف محصولات فولادی در نیمه نخست سالجاری است که به‌ظاهر این کاهش مصرف در پی کاهش تولید صورت گرفته است. با وجود این در همین مدت شاهد افزایش میزان صادرات آهن اسفنجی و مقاطع تخت فولادی بوده‌ایم.


طبق آمار در نیمه نخست امسال حدود 4 میلیون و 296 هزار تن تیرآهن، میلگرد، ناودانی، نبشی و... تولید شده است، از این میزان تولید 3 میلیون و 197 هزار تن آن به مصرف داخلی رسیده است که گویای کاهش مصرف 24 درصدی این محصولات است.


همچنین مصرف محصولاتی از قبیل ورق گرم، ورق سرد و ورق روکشدار در مدت مذکور 3 میلیون و 462 هزار تن ذکر شده در حالی که میزان مصرف در ایام مشابه سال گذشته 3 میلیون و 981 هزار تن بوده است که نشان‌دهنده کاهش 18 درصدی مصرف این مقاطع است.


آمارها گویای افزایش صادرات محصولات فولادی است، به‌طوری که صادرات مقاطع طویل 83 درصد، شمش 39 درصد، انواع ورق‌ها 114 درصد، محصولات فولادی 88 درصد و آهن اسفنجی 190 درصد افزایش داشته است. آهن اسفنجی نیز در مقایسه با سایر محصولات کمترین کاهش مصرف را به خود اختصاص داده که میزان آن 7 درصد است.

دسته ها :

آهن پرایس: روز سه‌شنبه بازار ارز شاهد افزایش قیمت دلار بود، روز گذشته نرخ ارز وارد کانال 28 هزار تومان و در بازار با قیمت 28 هزار و 50 تومان معامله ‌شد، همچنین براساس اخبار روزانه بازار آهن، افزایش نرخ دلار تأثیر مستقیمی در نرخ محصولات فولادی داشته و بازار شاهد افزایش قیمت‌ آهن‌الات بود.


در بورس کالا نیز تقاضای چندانی برای محصولات اولیه از قبیل شمش مشاهده نشد، اما به‌ظاهر میزان خریداران در مقایسه با روزهای گذشته تاحدودی افزایش داشته است.


از  اثرات تصمیمات سیاسی  جاری بر افزایش نوسان قیمت‌ها چه در بازار آهن و چه در نرخ دلار، می‌توان به مذاکرات وین اشاره کرد که این روزها اتفاق قابل ملاحظه‌ای در آن رخ نداده و روند آن به‌آرامی طی می‌شود اما با این حال در هر نوسانی که در نرخ‌ها اتفاق می‌افتد بی‌تأثیر نیست.


از دگر سو همانطور که روز گذشته نیز اشاره شد با تمدید مجوزهای صادرات توسط کارگروه تنظیم بازار، با وجود افزایش قیمت‌ها تفاوت چندانی از نظر افزایش یا کاهش تقاضا در بازار آهن رخ نداد.


با این تفاسیر فضای بازار آهن در این ایام پر از نوسان است و در روز گذشته مدام  قیمت‌های محصولات با تایید و قیمت افزایشی دوم و سوم اعلام شد.  اما با این‌حال رشد بیش‌از اندازه قیمت‌ها در طولانی مدت توجیهی ندارد.


اما گزارش‌ها از قیمت روزانه بازار آهن بیانگر رشد قیمت میلگرد در اغلب مبادی فروش بود اما با این‌حال بعضی شرکت‌ها افزایش قیمت نداشتند. همچنین قیمت ناودانی و قیمت نبشی در اغلب شرکت‌ها رشد 150 الی 200 تومانی را تجربه کرد.

همچنین قیمت پروفیل نیز با رشد 100 تومانی مواجه بود و تیرآهن هم در قسمت‌های شاخه‌ای و کیلوفروشی با رشد محسوسی اعلام قیمت شد.


عرضه ورق گرم در بورس کالا

اخبار روز گذشته حاکی از این است که شرکت فولاد مبارکه در پی تقاضای انجمن فولاد و نوردکاران سرد، ورق گرم را در بورس کالا عرضه کرده است تا تولیدکنندگان ورق سرد از این محصول استفاده کنند.


این محصول که در بورس کالا با عنوان «ورق گرم نوردکاران» ارائه می‌شود به دستور وزیر صمت در جهت تثبیت بازار ورق انجام گرفته است.


در همین راستا روز گذشته 40 الی 50 درصد ظرفیت ماهانه ورق گرم در بورس کالا عرضه شد، به همین دلیل تولیدکنندگانی که مواد اولیه خود را از طریق بورس کالا خرید می‌کنند موظف هستند تا بالای 90 درصد ورق گرم که تهیه می‌کنند، در بورس کالا ورق سرد ارائه کنند.

دسته ها :

آهن پرایس: در روز یکشنبه در بازار آهن التهاباتی به چشم می خورد و شاهد نوسان قیمت در بازار آهن بودیم به همین موازات دلار نیز نوسانات جزئی داشت و در کانال 27 هزار و 660 تومان معامله می‌شد، همچنین مواد اولیه نیز در بورس کالا خریدار چندانی نداشت اما ورق گرم فولاد مبارکه افزایش 5 درصدی داشت.


روز یکشنبه بازار میلگرد هم فضای متشنج و ناآرامی را تجربه می‌کرد، طبق اخبار روزانه آهن بسیاری از تولیدکنندگان قیمت میلگرد را  50 الی  200 تومان دادند، برخی از تولید کنندگان میلگرد نیز ب 100 الی 600 تومان قیمت محصولات خود را کاهش دادند، درحالی که در برخی بخش‌ها قیمت‌ها هیچگونه نوسانی نداشته و ثابت بود.


این نوسانات و تغییر قیمت‌ها در تیرآهن هم مشاهده می‌شد، به عنوان نمونه تیرآهن ذوب آهن اصفهان حدود 10 الی 40 هزار تومان قیمت تیرآهن را افزایش داد در حالی که برخی تولیدکننده‌ها در بخش کیلو فروشی تیرآهن قیمت محصولات خود را با 200 تومان کاهش ارائه دادند. اما کارخانه ناب تبریز تغییری در قیمت محصولات خود نداشت.


همچنین قیمت نبشی، ناودانی و پروفیل نیز بدون تغییر اعلام شد و تقریبا قیمت‌ها ثابت بود.


در این بین خبرها حاکی از این است که مجوز صادرات محصولات فولادی تا آغاز آذرماه سال جاری تمدید شد.در جلسه کارگروه تنظیم بازار، معاونت امور معادن و صنایع معدنی وزارت صنعت اعلام کرد: تولیدکنندگانی که کف عرضه 70 درصدی تولید را رعایت نکنند، مانع صادرکردن محصولات فولادی آنها خواهیم شد که در این‌صورت بالغ بر 70 درصد آنها از فهرست صادراتی حذف خواهند شد، به همین دلیل مقرر شد واحدهای تولیدی در دو ماه تمدید شده همچنان به صادرات خود ادامه دهند تا در این زمان معین شده درباره زنجیره فولاد تصمیمات لازم اخذ شود. این تصمیم بدین جهت است که تولیدکنندگان در این دوماه بتوانند بازارهای صادرات خود را حفظ کنند.


از طرفی محمود ارباب‌زاده مدیرعامل فولاد سفیددشت با اشاره به ظرفیت بالای کشور در زمینه تولید و صادر کردن محصولات فولادی، اظهار کرد: اگر تولیدکنندگان بتوانند در بازار جهانی جایگاه مناسبی برای صدور محصولات نهایی خود ایجاد کنند رشد صادرات میلگرد و تیرآهن را مشاهده خواهیم کرد.


طبق برنامه‌هایی که در سند چشم‌انداز 1404 در زمینه تولید 55 میلیون تن فولاد در سال ذکر شده، پیش‌بینی می‌شود این حجم از تولید فراتر از نیاز کشور باشد، به همین دلیل باید تدابیری در زمینه صادرات این محصولات اندیشیده شود تا بتوان ازین طریق جایگاه صادرات ایران را در بازارهای جهانی پایدار کرد.


لزوم حفظ بازار صادرات در بازارهای جهانی، اعتمادسازی در مشتریان از طریق پایبندی به تعهدات و وظایف است. در پی این اعتمادسازی مشتریان نیز از انجام تعهدات صادراتی ما اطمینان کسب کرده و به خرید محصولات فولادی ایرانی ادامه خواهند داد.

دسته ها :

آهن پرایس: حسین بختیاری معاون فروش فولاد خراسان درباره فروش محصولات صادراتی اظهار کرد: امروزه چالش‌ها و دغدغه‌هایی اساسی در حوزه صادرات فولاد وجود دارد که مجموعه این چالش‌ها به افت قیمت محصولات فولادی و همچنین کاهش تقاضا منجر شده است.


از مهمترین دلایلی که زمینه‌ساز چنین شرایطی شده می‌توان به تحریم‌ها اشاره کرد. در حال حاضر به دلیل اینکه که ایران درگیر تحریم‌های شدیدی است، مشکلات و موانع اساسی در انتقال پول به وجود آمده که سبب شده مشتریان خارجی از خرید محصولات ایرانی صرف‌نظر کنند. ال‌سی و اعتبارات اسنادی که از مطمئن‌ترین روش‌ها برای خرید محصولات صادراتی بود از میان برداشته شد، در نتیجه این اتفاق ریسک خرید افزایش و قیمت محصولات فولادی کاهش یافت که به موازات این جریان خرید محصولات فولادی صادراتی ایرانی نیز در عرصه‌های برون‌مرزی با مشکل مواجه شده و در نتیجه افت شدیدی داشته است.


از سوی دیگر، ممنوعیت ورود کشتی‌های خارجی به آبهای ایران نیز مشکل دیگری است که در پی این امر هزینه‌های حمل و نقل نیز افزایش یافته است، از این رو خرید محصولات ایرانی برای مشتریان صرفه اقتصادی نداشته و به خرید از سایر کشورهای منطقه روی آورده‌اند.

علاوه ‌بر موانع موجود بر سر راه فروش محصولات فولادی در خارج از ایران به دلیل تحریم‌های گسترده، می‌توان سوء مدیریت مسئولان مربوطه و سیاست‌های نادرست آنان در این زمینه را نیز از عوامل کاهش قیمت محصولات فولادی ذکر کرد.


با توجه به کاهش قیمت‌ها و کاهش تقاضا در داخل کشور نیز فروشندگان، محصولات فولادی را به‌ میزان بالایی روانه بازارهای منطقه کردند، درحالی که کشورهای خریدار مانند افغانستان و عراق خود تولیدکننده محصولات فولادی از جمله میلگرد هستند، به همین جهت برای این محصولات تعرفه‌های بسیار بالای وارداتی 100 الی 150 دلاری وضع کردند که در مقایسه با دیگر کشورها در بازارهای جهانی به کاهش قیمت محصولات فولادی ایران دامن زده است.


اما با این حال می‌بینیم که مواد اولیه‌ مانند تختال و شمش و ... برخلاف محصولاتی مثل میگرد، افت قیمتی نداشته است زیرا کشورهای حوزه خلیج فارس برای تولید محصولات فولادی از قبیل نبشی و میلگرد و ناودانی به این مواد اولیه احتیاج دارند، از همین رو شمش و تختال مطابق قیمت‌های بازار جهانی معامله می‌شود و کاهش قیمت نداشته است. وزارت صنعت، معدن و تجارت درباره تولید محصولات فولادی و فولاد خام، از کاهش تولید محصولات فولادی خبر داد.


در نیمه نخست سال جاری 10 میلیون و 882 هزار و 800 تن فولاد خام تولیده شده است که در مقایسه با سال گذشته 8/6 درصد کاهش داشته است.محصولات فولادی نیز به میزان 9 میلیون و 856 هزار و 400 تن تولید داشته که در مقایسه با سال پیش 6/10 درصد کاهش یافته است.


قیمت سنگ آهن در بورس سنگاپور 11/5 درصد کاهش داشته و هفته گذشته هر تن 90 دلار معامله شد. همچنین سنگ آهن 4/9 درصد افت قیمت داشته و 101/95 دلار معامله می‌شود، درمجموع می‌توان گفت که در طول یک هفته سنگ آهن 21/4 درصد افت قیمت را تجربه کرد.


می توان اظهار داشت اعتمادسازی در بازار از دغدغه‌های این روزها محسوب می‌شود و نمی‌توان فهمید که بازار درچه زمانی به ثبات می‌رسد.یکی از سیاست های اخیر وزیر صمت عرضه کلیه محصولات فولادی در بورس کالا است، طهمورث جوانبخت فعال صنعت فولاد اظهار داشت: یکی از برنامه هایی که وزیر صنعت معدن و تجارت با اهتمام ویژه پیگیر آن است عرضه کلیه محصولات فولادی در بورس است در حالیکه پر واضح است که تولید مواد اولیه و صنایع محدودیت هایی دارد و در شرایط فعلی هم میزان تولید مواد اولیه پاسخگوی نیاز بازار نیست و وقتی این محصولات که میزان تولیدات آن محدود است در بورس کالا عرضه شود بلاشک این بازار دیگر بازار رقابتی نخواهد بود، آنگاه بورس محل مناسبی برای عرضه محصولات دیگر مانند گندله، کنسانتره و سنگ آهن  نخواهد بود.


در برخی مواقع تناسبی منطقی بین عرضه و تقاضا با نوسانات جزئی وجود دارد در این صورت عرضه در بورس کالا مناسب و منطقی است اما در شرایطی که ما آگاهیم که در صنایع بالادستی تعداد تولیدکنندگان کنسانتره کم است بنابراین نمی توانیم رقابتی اصولی را در بورس کالا شاهد باشیم.


می توان اظهار داشت در بخش صنایع بالادستی فولادی میزان عرضه و تقاضا با هم متناسب نیست و به همین علت نمی تواند در بورس کالا قرار بگیرد.از آنجایی که کشور ما دارای معادن استخراج سنگ آهن است و فی الواقع محصولات فولادی دارای پیش زمینه در طبیعت است محصولات فولادی تولیدی ما از لحاظ قیمتی باید از قیمت های جهانی پایین تر باشد، اما چنانچه محصولات فولادی را به داخل کشور وارد نماییم آنگاه با مقایسه قیمت داخلی با قیمت های جهانی می توانیم برآورد نماییم که قیمت های داخلی نسبت به قیمت های جهانی بالاتر یا پایین تر است.

دسته ها :

آهن پرایس: مصطفی قلی خسروی، رئیس اتحادیه مشاوران املاک در رابطه با وضعیت بازار مسکن بیان کرد: عده ای از سازندگان به دنبال سودهای نجومی از بازار مسکن هستند که همین مسئله موجب ایجاد تنش و التهاب در بازار می شود. رئیس اتحادیه مشاوران املاک کشور با انتقاد از این موضوع که بعضی سازندگان در جهت القای چشم انداز افزایش قیمت در بازار مسکن به دنبال جوسازی هستند، گفت: برخی از فعالان حوزه ساخت وساز تنها برای ایجاد جو روانی در بازارمسکن، به افزایش قیمت ملک خود اقدام می کنند و دلایل و بهانه های آنها برای اینگونه جوسازی ها نامشخص می باشد.

او در رابطه با اظهار نظر برخی کارشناسان در رابطه با اینکه به واسطه افزایش قیمت هفته های گذشته سیمان، قیمت مسکن نیز می بایست افزایش یابد بیان کرد: به هیچ عنوان اجازه ای برای چنین دخالت هایی برای گران کردن مسکن از سوی ما داده نخواهد شد زیرا سیمان در قیمت تمام شده ساخت مسکن تاثیر بسیار اندکی دارد.

رئیس اتحادیه مشاوران املاک کشور با تاکید بر این موضوع که سیمان یکی از مولفه های کم اثر در قیمت تمام شده مسکن است، افزود: فاکتوراصلی در قیمت مسکن، زمین می باشد ومولفه های دیگر همانند دستمزد، عوارض شهرداری، نظام مهندسی و مصالح ساختمانی در اولویت های بعدی قرار دارند.

خسروی با بیان اینکه ۸۵ درصد از مصالح ساختمانی در داخل کشور تولید می شود، اظهار کرد: تولیدکنندگان و فروشندگان مصالح ساختمانی، چرا باید این بازار را با نرخ ارز تراز کنند؟ در این بین سازندگان نیز به محض اینکه قیمت یکی از مصالح افزایش می یابد، روی قیمت پیشنهادی خود چندین درصد اضافه می کنند. این مقام مسئول در ادامه توضیح داد: به عنوان مثال قیمت فولاد ۵ درصد افزایش پیدا می کند. اگر در قیمت تمام شده مسکن این نسبت را حساب کنیم شاید کمتر از یک صدم درصد باشد اما عده ای از سازندگان با ایجاد جو روانی در تلاش هستند قیمت خانه را هم ۵ درصد گران کنند.

در ادامه می توانید این خبر را نیز مطالعه نماید: چشم انداز قیمت مسکن در دولت بعد

وی بیان کرد: در شرایط فعلی بازار، اجازه ایجاد التهاب به این افراد داده نمی شود. رئیس اتحادیه مشاوران املاک کشور در این میان همچنین در رابطه با پیش بینی وضعیت بازار مسکن گفت: بازار مسکن که در عین حال کند حرکت می کند، واکنش میان مدتی نسبت به نوسانات نرخ ارز نشان می دهد از این رو دولت می بایست تلاش کند قیمت ارز را در درجه اول در مدار ثبات نگه دارد.

وضع پایه های مالیاتی نیز در گام بعدی در جهت ثبات بازار خواهد بود. خسروی در این باره افزود: طرح مالیات بر خانه های خالی با اقدامات وزیر راه و شهرسازی و نمایندگان مجلس، در مرحله اجرایی قرار گرفته است که همین موضوع زمینه ساز تلنگرهای مثبت در حوزه مسکن خواهد بود. خسروی تصریح کرد: با اجرایی شدن مالیات خانه های لوکس و مالیات بر عایدی سرمایه، قطع به یقین بازار مسکن با آرامش بیشتری مواجه خواهد شود.

 وی با بیان اینکه فعالان حوزه ساخت وساز مولد بخش پیشران مسکن هستند، افزود: هیچکس با سازندگان خوش نام و منصف مشکلی ندارد بلکه مشکل اصلی مرتبط با عده ای از سازندگان می باشد که خواهان دریافت سودهای ۵۰۰ درصدی از بازار مسکن هستند. خسروی در پایان بیان کرد: امیدواریم بخش ساخت وساز به شرایط طبیعی خود بازگردد تا به این واسطه با افزایش عرضه مسکن، قیمت ها کاهش یافته و تمامی اقشار جامعه توانایی خانه دار شدن را بدست آورند.

دسته ها :

آهن پرایس : طرح جدید بانک مسکن  با شرایط اعطای تسهیلات مسکن با دو روش  «با»  و «بدون » نیاز به خرید اوراق تسهیلات مسکن که هزینه دریافت این وام ها متفاوت خواهد بود. در روز های گذشته بازار اوراق گواهی حق تقدم تسهیلات مسکن که با کاهش درخواست خرید و قیمت برگه های تسهیلات مواجه شده است. در معاملات دیروز  قیمت هربرگه از نمادهای زیرمجموعه تسه به کف کانال ۵۰هزار تومان و در برخی موارد به سقف کانال ۴۰ هزار تومان سقوط کرده است . بنابراین کارشناسان مسکن بر این باورند که در دو ماه گذشته افت تعداد معاملات مسکن و ثبات نسبی  قیمت مسکن در کاهش قیمت این اوراق دخیل بوده است .

این در حالی است که وضعیت بازار مسکن در دی ماه متفاوت از بازار مسکن در آذر بوده و تعداد معاملات و قیمت مسکن در دی بیشتر بوده است. با این حال برخی از کارشناسان معتقدند افزایش نامحسوس تعداد معاملات مسکن نمی تواند نشانگر بهبود و رشد بازار مسکن باشد و افزایش قیمتی که در دی ماه شاهد آن بوده ایم به دلیل افزایش قیمت مسکن در مناطق گران قیمت  ولوکس تهران که اساسا برای خرید آن ها مشتریان ویژه ای وجود دارد که از تسهیلات مسکن استفاده نمی کنند.

از سوی دیگر کارشناسان اذعان دارند که:  قیمت اوراق تسهیلات مسکن با کاهش روبرو شده است که از دلایل اصلی آن می توان به کاهش توان مردم برای خرید مسکن و افزایش عرضه این برگه‌ها از سوی دارندگان آن به دلیل احتمال تداوم کاهشی بودن قیمت این برگه‌ها در ماه‌های پیش رو، اشاره داشت. چرا که بر اساس گزارش بانک مرکزی، در دی ماه امسال تنها ۶ منطقه تهران شامل مناطق ۱۵، ۱۶، ۱۷، ۱۸، ۱۹ و ۲۰ متوسط قیمت کمتر از متری ۱۵ میلیون تومان داشته‌اند که تا حدودی تسهیلات مسکن می‌تواند به افزایش قدرت خریداران مسکن در این مناطق کمک کند.

با این حال متوسط قیمت هر متر مربع واحد مسکونی در تهران، در دی ماه امسال، ۲۷ میلیون و ۳۸۶ هزار تومان است که با در نظر گرفتن دو نوع تسهیلات ۱۰۰ و ۲۰۰ میلیون تومانی خرید مسکن برای خریداران فردی و زوجین از محل اوراق تسهیلات به اضافه وام جعاله ۴۰ میلیون تومانی، متقاضیان فردی و زوجین می‌توانند تنها به ترتیب ۵.۱ و ۸.۷ متر مربع از یک واحد مسکونی تهیه کنند.

قیمت اوراق تسهیلات مسکن در معاملات فرابورس در پُر معامله‌ترین برگه با نماد تسه ۹۹۱۰ (اوراق مسکن دی ماه امسال) ۵۱ هزار و ۴۰۰ تومان با فروش حدود ۴۹ هزار برگه و کاهش ۲.۱۲ درصدی قیمت نسبت به روزهای گذشته به فروش رسید.

نرخ اوراق تسهیلات مسکن برای نماد تسه ۹۹۰۹ (اوراق مسکن آذر امسال) ۵۱ هزار و ۵۱۳ تومان با فروش حدوداً ۷ هزار و ۵۰۰ برگه و کاهش و ۲.۸۴ درصدی قیمت به متقاضیان عرضه شد. در سایر نمادها نیز دامنه قیمتی بین ۴۹ تا ۵۲ هزار تومان و عمدتاً با فروشی کمتر از ۲ هزار برگه برای بازار امروز اوراق تسهیلات مسکن رقم خورد.

دسته ها :

آهن پرایس : طبق آخرین آمار بانک مرکزی روند کاهشی قیمت مسکن متوقف شده است درحالی که روند قیمت مسکن در تعدادی از مناطق تهران هنوز هم نزولی است اما قیمت میانگین رشد ماهانه کمتر از دو درصد را نشان می دهد . دو عامل مهمی که از ادامه دار بودن این روند کاهشی جلوگیری کرده و می توان به آنها اشاره کرد، وجود تقاضا های غیر مصرفی در بازار و اجرایی نشدن قانون مالیات بر خانه های خالی است که باعث رشد قیمت ها در دی ماه شد .

با استناد به گزارش رسمی بانک مرکزی تحولات بازار معاملات مسکن در شهر تهران در دی ماه، میانگین قیمت هر مترمربع واحد مسکونی در شهر تهران در این ماه در حالی به ۲۷ میلیون و ۳۹۰ هزار تومان رسید که این میزان در مقایسه با ماه قبل با رشد ۸/ ۱ درصدی همراه شد. رشد ۸/ ۱ درصدی میانگین قیمت مسکن در شهر تهران در حالی در دی ماه در آمارهای رسمی ثبت شده است که در آذرماه بنا بر اعلام بانک مرکزی، میانگین قیمت مسکن تهران حدود یک درصد کاهش یافته بود. 

در حالی است که در ابتدای دی ماه نیز مرکز آمار ایران با ارائه گزارشی از تحولات بازار مسکن شهر تهران در آذرماه اعلام کرد میانگین قیمت مسکن در شهر تهران در این ماه در مقایسه با آبان ماه با افت ۵/ ۸ درصدی همراه شده است.

طبق گزارش روز گذشته بانک مرکزی از تحولات بازار مسکن شهر تهران بار دیگر نرخ تورم ماهانه مسکن مانند روال گذشته مثبت شده است با این حال میانگین قیمت مسکن در شهر تهران در مقایسه با ماه گذشته ۴۸۰هزار تومن افزایش داشته در حالی که در دوره افزایش قیمت ها معمولا میانگین قیمت هر مترمربع مسکن در شهر تهران در هر ماه یک میلیون تومان افزایش می‌یافت. حتی در برخی ماه‌ها میانگین قیمت هر مترمربع مسکن در پایتخت تا دو میلیون تومان نیز در مقایسه با ماه قبل رشد می کرد.

در دی ماه برخلاف آذر ماه تعدادمعاملات مسکن نیز افزایش یافت در حالی که در آذر ماه تنها ۲ هزار و ۵۵۵ فقره معامله خرید مسکن در این بازار به ثبت رسید این میزان با رشد ۳۶ درصدی در دی ماه به ۳۵۰۰ فقره معامله خرید آپارتمان رسیدو تنها بازار کمی از حالت ساکن خارج شد .

دسته ها :

آهن پرایس : امیر رضا شاهانی معاون مرکز پژوهش های مجلس اذعان کرد : دولت مکلف است سالانه ۱۶۰ هزار میلیارد تومان به طرح جهش تولید و تامین مسکن اختصاص دهد. متراژ واحدها ۷۰ تا ۱۰۰ متر و سود تسهیلات آن ۱۸ درصد خواهد بود که گروه های محروم، کم برخوردار، نسبتا برخوردار و برخوردار در اولویت های اول تا چهارم این برنامه قرار دارند.

امیر رضا شاهانی، معاون پژوهش های زیربنایی و امور تولیدی مرکز پژوهش های مجلس در گفت گوی خبری تحلیل و بررسی طرح جهش تولید و تامین  مسکن، که دیروز برگزار شد، بیان کرد : از اهداف طرح جهش تولید و تامین مسکن احداث سالانه یک میلیون واحد مسکونی است که طبق برآوردها ۴۰۰ هزار واحد توسط مردم و ۶۰۰ هزار واحد توسط دولت احداث می‌شود. در این طرح سعی شده ایرادات پروژه‌های قبلی از جمله پروژه مسکن مهر برطرف شود.

شاهانی درپاسخ به این سوال که منابع طرح جهش تولید مسکن از چه طریق تامین خواهد شد گفت: دولت مکلف است سالانه ۱۶۰ هزار میلیارد تومان منابع به طرح جهش مسکن اختصاص دهد که کاملا جوابگوی این پروژه خواهد بود. این رقم بیش از دو برابر بودجه ۶۷ هزارمیلیارد تومانی پروژه‌های عمرانی در سال ۱۳۹۸ است.

وی خاطرنشان کرد: در سال ۱۳۹۸ بالغ بر۱۰۰۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات بانکی پرداخت شد که سهم بخش مسکن ۳۵ هزار میلیارد تومان بوده است. از این رقم ۱۸ هزار میلیارد تومان تسهیلات معوقه و حدود ۱۷ هزار میلیارد تومان برای حوزه مسکن پرداخت شده که رقم ناچیزی است. سود تسهیلات طرح جهش مسکن ۱۸ درصد تعیین شده که یارانه سود وام ها برای اقشار کم برخوردار از سوی دولت پرداخت می‌شود.

امیر رضا شاهانی در ادامه به توضیح طرح جهش تولید و تامین مسکن  پرداخت و گفت: تکلیف دولت به ساخت یک میلیون واحد مسکونی که پس از یک دوره سکون هفت ساله اتفاق می‌افتد جدا از آن که به تامین مسکن کمک می‌کند منجر به گردش اقتصادی می‌شود و صنایع و مشاغل بسیاری را به حرکت وا می دارد. معاون مرکز پژوهش های مجلس با بیان اینکه طرح اولیه جهش مسکن دچار مشکلاتی بود که با استفاده از نظرات اساتید دانشگاه و کارشناسان مرکز پژوهش های مجلس آن را برطرف کردیم گفت: شاید یکی از مهم‌ترین بخش های این طرح چگونگی تامین مالی آن باشد. 

در این خصوص صندوق ملی مسکن را طراحی کرده‌ایم که از منابع مختلفی شامل مالیات های مرتبط با حوزه زمین، مسکن، مستغلات و ساختمان، منابع پیش‌بینی شده در بودجه سنواتی، منابع حاصل از بازگشت یا امهال خطوط اعتباری مسکن مهر و تغییرات مانده تسهیلات پرداختی تشکیل می‌شود. در این زمینه بانک‌ها موظفند حداقل ۴۰ درصد از تغییرات مانده تسهیلات پرداختی را در هر سال مالی با نرخ سود مصوب شورای پول و اعتبار به بخش مسکن اختصاص دهند.

وی با بیان این که در مکان یابی پروژه باید دقت شود گفت: برای مکان یابی اولویت های چهارگانه‌ای تعریف شده که به ترتیب اولویت شامل اراضی درون شهری در بافت فرسوده، اراضی متصل به بافت شهری، اراضی دستگاه های دولتی و نهایتا در اولویت آخر زمینهای کشاورزی است. البته زمین های حاصل خیز و اراضی محیط‌ زیست از شمول این طرح خارج است.

دسته ها :

آهن پرایس: فعالان بخش معدنی با هرگونه محدودیت برای حلقه های زنجیره تولید فولاد در صادرات مخالفت می کنند و می بایست صادرات آن هم در صورت امکان به صورت رقابتی انجام شود و همچنین صادرات در تمام بخش ها آزاد باشد و قیمت گذاری ها بر مبنای اصولی انجام شود.

در جهت حمایت از زنجیره فولاد و صنایع پایین دستی، صادرات سنگ آهن، کنسانتره و گندله توسط وزارت صمت صرفا با اتخاذ مجوز از سوی معاونت امور معادن و صنایع معدنی این وزارتخانه و نیز پرداخت عوارض مجاز است و این وزارتخانه اعلام کرده است که در جهت حمایت از تولیدکنندگان فولاد و ضرورت توجه به ارز آوری زنجیره تولید این محصولات، صادرات سنگ آهن، کنسانتره و گندله تنها در شرایطی مجاز خواهد بود که نیازهای تولیدکنندگان فولادی کشور تامین شود. درنامه ای از سوی مدیر کل دفتر مقررات صادرات و واردات وزارت صنعت، معدن و تجارت خطاب به مدیر کل دفتر صادرات گمرک، موانع صادرات سنگ آهن، کنسانتره و گندله که صادرات سنگ آهن وابسته به اخذ مجوز معاونت معدنی وزارت صمت می باشد را ملغی اعلام کرد.

سجاد غرقی، نایب رئیس کمیسیون معدن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی ایران در رابطه با مسئله لغو موانع صادرات سنگ آهن، کنسانتره، گندله در گفتگویی با خبرنگاران بیان کرد: صادرات سنگ آهن، کنسانتره و گندله از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت تنها با دریافت مجوز از معاونت امور معادن و صنایع معدنی این وزارتخانه و همچنین پرداخت عوارض مجاز است. این دستورالعمل ابتکاری بزرگ و به ضرر بخش معدن بود و صادرات این محصولات از زنجیره تولید ممنوع شد و با مشکلاتی مواجه شد و منفعتی برای حلقه شمش فولاد به وجود آمد.

با توجه به بند اول ماده ۲۳ قانون احکام دائمی برنامه های توسعه کشور، نایب رئیس کمیسیون معدن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی ایران، اظهار کرد: جلوگیری از صادرات خلاف قانون است و لغو این دستورالعمل باید پیش تر از این ها اعلام می شد. قیمت گذاری دستوری، شیوه نامه ها و دستورالعمل ها، از مهم ترین چالش های معدن و صنایع معدنی ایران می باشد که فعالان بخش معدن و صنایع معدنی همواره در رابطه با ضررهایی که ناشی از این اقدامات هستند، هم نظر هستند. 

بخش معدن بیش از ۲ سال است که در بخش صادرات با مشکلاتی مواجه است و آن هم به واسطه دستور العملی بود که طبق آن همانگونه که پیش تر نیز بیان شد، صادرات سنگ آهن، کنسانتره و گندله با اخذ مجوز و نیز پرداخت عوارض مجازاست، که این دستورالعمل موجب شد معدنی ها بخش بزرگی از بازار صادراتی خود در عرصه بین المللی را از دست بدهند و رقبای محصولات ایرانی توانستند به راحتی جایگزین ایران در بازار جهانی شوند.

بعد از تلاش های بسیار و پشت سر گذاشتن مشکلات، این بخشنامه بالاخره ملغی شد. حال تولیدکنندگان فقط می توانند بخشی کوچک از بازار قبلی خود را داشته باشند و مجددا می بایست از ابتدا به دنبال بازاریابی و پیداکردن بازار هدف صادراتی باشند، تمامی این مشکلات به واسطه مشخص نشدن چشم انداز بلند مدت در برنامه ها و تصمیمات ناگهانی است.

دسته ها :

آهن پرایس : با توجه به گزارشات میدانی، کاهش قیمت بازار مسکن، کاهش خریداران را هم در پی داشته . خریداران در انتظار کاهش بیشتر قیمت بازار مسکن هستند . دومین ماه زمستان به گونه ای آغاز شد که بازار مسکن سومین افت شدید قیمت و معاملات را تجربه کرد. این کاهش قیمت در حالی ادامه دارد که خریداران از معامله اجتناب می کنند و به دنبال کاهش بیشتر قیمت ها هستند و از این ریزش قیمت ها فروشند گان نیز در یک شوک بزرگ فرو برده است.

 بر خلاف سال جاری که متوسط رشد ماهانه قیمت مسکن در حدود ۸ درصد بود، نرخ رشد قیمت مسکن در آبان‌ ماه افت محسوسی داشت و به ۸/ ۱ درصد رسید و بازار افزایشی مسکن بعد از مدت های روند نزولی قیمت ومعاملات را تجربه کرد . در آذر ماه هم توقف سرعت رشد قیمت مسکن ، خود را با نرخ تورم منفی نشان داد تا اینکه بعد از مدت‌ها بازار خرید و فروش مسکن تورم منفی را تجربه کند. در حالی که هنوز آمار رسمی از تحولات بازار مسکن در دی ماه منتشر نشده اما به گفته کارشناسان باتوجه به کاهش معاملات در دی ماه که حکایت از تداومی بودن روند کاهشی بازار مسکن و افت سه‌ باره قیمت و تعداد معاملات خرید آپارتمان در تهران  دارد .

 با توجه به گزارشات میدانی که حاکی از آن است که بازار مسکن در مناطق مصرفی(۴ و ۵) و مناطق مصرفی واقع در مرز نیمه شمالی و جنوبی تهران (۹ و ۱۰) از افت ۳۸ تا ۵۰ درصدی حجم معاملات حکایت دارد. همچنین برآوردها از تحولات قیمتی مسکن نیز به طور متوسط، ریزش ۹ تا ۱۵ درصدی قیمت در مناطق مصرفی و ریزش ۹ تا ۱۲ درصدی قیمت‌ها در مناطق مصرفی واقع در مرز نیمه شمالی و جنوبی را حکایت می‌کند.

نکته‌ قابل توجه اینکه میزان افت قیمت در مناطق مصرفی نیمه شمالی شهر، محسوس‌تر از افت قیمت‌ها در مناطق مصرفی  واقع در مرز میانی پایتخت بوده که دلیل اصلی آن حباب بیشتر مناطق مصرفی مناطق شمالی طی سال  گذشته بوده است. 

براساس آمار رسمی در در اوایل سال ۹۷ همزمان با ورود به دوران جهش قیمتی، مناطق شمالی پایتخت در میزان رشد پیشرو بودند اما در سال ۹۸ رشد قیمت مسکن در مناطق جنوبی از مناطق شمالی سبقت گرفت. اما آنچه در مقاطعی از ماه‌های اخیر رخ داده این است که باز هم مناطق شمالی گوی سبقت را در میزان رشد از مناطق جنوبی ربودند. آمارهای رسمی نشان می‌دهد در آذرماه در حالی که متوسط رشد ماهانه قیمت در مناطق شمالی۵/ ۰ درصد بود اما نرخ رشد ماهانه قیمت در مناطق جنوبی منفی ۴ بوده است. در معاملات آذر ماه نیز تعداد معاملات در مناطق جنوبی ۴۳ درصد و در مناطق شمالی ۳۲ درصد کاهش پیدا کرده است.

دسته ها :
X